קייטנת הורים ו"חפש את המטמון" Minecraft
טוב, אז אכן לא התאפקתי, יומולדת מיינקראפט שערכנו עשה לי חשק ליישם את כל הרעיונות המדליקים שמצאתי (ולהוסיף עוד כמה משלי).
ואכן ההזדמנות לא איחרה לבוא, החופש הגדול כבר כאן – אצלנו יוצאים לחופש כבר באמצע יוני ומסיימים באמצע אוגוסט. בחופש הגדול העמק לאט לאט מתרוקן לו מישראלים… כולם נוסעים לארץ לביקור מולדת, או מנצלים את הזמן לחופשה ארוכה באטרקציות המקומיות. אז שניה לפני שכולם מתפזרים וניהיה קשה מיום ליום למצוא לאור פליידייטס. החלטנו כמה אמהות, לאור ההצלחה בשנה שעברה, לארגן לילדים "קייטנת אמהות"- קונספט גאוני שבו כל יום אמא (ולפעמים גם אבא, אבל בכנות, בד"כ זאת אמא) אחרת מפעילה את הילדים (סרט, בריכה, משחקים) עד שעות הצהריים. ובשאר ימות השבוע יש לה שקט לחצי יום, כאילו לא עשו pause לחיים שלה לחודשיים שלמים.
אז ליום שלי, החלטתי לבנות להם משחק "חפש את המטמון" מיינקרפט, שמשחזר את שלבי המשחק. כל שלב התחיל בחידה, שבפתרונה מצאו הילדים משאב מוחבא, שהוביל למשימה מתאימה.
ממש כמו במיינקראפט, המשאב הראשון שהילדים היו צריכים למצוא הוא עץ. המשאבים עצמם יוצגו בריבועי ספוג שנצבעו בצבע המתאים (עץ – חום), אבל ניתן להחליף במקלות ארטיק צבועים או אפילו פתקיות.
לאחר שפתרו את החידה, ומצאו את מיקום הקוביה – ברשותם היה המשאב הראשון והחשוב וכך יכלו, ממש כמו במשחק, ליצור ממנו כלי עבודה ונשק.
במקרה הזה יצרנו את כלי הנשק עם pearl beads- חרוזי גיהוץ (מי שלא מכיר, זה הזמן!). חרוזי הגיהוץ הם חרוזי פלסטיק המגיעים עם משטח ניטים מתאים, עליו ניתן ליצור אין ספור דוגמאות (כנסו לדף שלי בפינטרסט ותגלו) . ולאחר שהיצירה מוצבת, מגהצים את החרוזים והם הופכים למקשה אחת שניתן לנתק מהמשטח – להיט! (שלא לדבר על היתרונות הנלווים ליצירה עצמה – יכולת מיון, מוטוריקה עדינה, התמדה).
כדי להקל על הילדים, הדפסנו מראש את דוגמאת הפאטרן הרצוי, בגודל הרצוי ומותאם לריווח הניטים. את הדוגמא המודפסת מיקמו הילדים מתחת למשטח השקוף וכך יכלו לבנות אותה בקלות.
ע"י הוספת שרוכים לתוצר המוגמר הפכנו את כלי הנשק והדמויות לשרשראות וצמידים.
החידה השניה, הובילה אותם לערוגת הגינה, שם הסתתר לו המשאב הבא – אבן.
המשימה הייתה לבנות ביחד מגדל מלבני המיינקראפט (לינק לקובץ הדפסה) שיחזיק מעמד בספירה עד 10 ולא יפול.
הלילה הגיע במיינקראפט (במשחק לא במציאות) והקריפרים יוצאים החוצה… כדי להגן על עצמם, היו צריכים עכשיו הילדים למצוא קוביה לבנה – ולהחליף אותה בכדורי השלג (כדורי קלקר) שאיתם ילחמו בקריפרים.
המשחק – קליעה לדמות קריפר עשוי מקופסאת קרטון מחוסה בבריסטול ירוק ופתחים מתאימים לעיניים והפה. לכל פתח ניקוד משלו. ועל הקבוצה להגיע לסך של 200 נקודות.
בעקבות החידה הרביעית, הגיעו הילדים לקוביית הפחם, ויכלו סוף סוף לארגן להם קצת תאורה למשחק.הם קיבלו טאמפלט לגזירה קיפול והדבקה (מתוך האתר המצורף) של לפיד מיינקראפט מנייר, בחלקו העליון מיקמנו פנס קטן מהבהב להשלמת האשליה.
עכשיו כשיש לנו כלי נשק ותאורה, הגיע הזמן לצאת לצייד. החידה החמישית הובילה אותם אל הקוביה הורודה – בשר, ובמקרה של מיינקראפ – חזיר (לא כשר, אבל זה מה יש).
וכאן שיחקנו את משחק "הדבק את הזנב" על חזיר המיינקראפט המרובע. השפה הרבועית של המשחק מפשטת לנו מאוד את יצירת הדמויות ועושה לנו חיים קלים, ובמקרה הזה בעזרת דפים ורדרדים במספר גוונים ובריסטול לבן, יצרתי את החזיר, וסטריפים וורודים מלבניים יצרו את הזנבות. לכל זנב חיברתי דו"צ , ובעיניים מכוסות ואחרי כמה סיבובים במקום. היו צריכים הילדים למקם את זנב החזיר במקום… היה משעשע.
הלילה שוב הגיע, והפעם האנדרמנים יצאו לתקוף. האנדרמנים = בלונים שחורים שעליהם הדבקתי עיניים סגולות (לא חובה). המשימה – לפוצץ את כל הבלונים בעזרת הידיים בלבד.
ולסיום, כמו בכל משחק מחשב טוב, הגיע הזמן להתמודד עם המאסטר… ובמשחק שלנו, הקוביה האדומה חושפת את הרוח הרעה.
פניאטת רוח שהכנתי מקופסאת קרטון, מכוסה בנייר לבן. את פרצוף הרוח הכנתי מריבועים צבע פשוטים (תודה מיינקראפט) ובעזרת נייר דבק הדבקתי נייר קרפ לבן לחלקה התחתון.
את הקופסא מילאתי בממתקים והפתעות. והאות ניתן לשחרר אגרסיות ולחבוט ברוח עד סופה המר.
כך בדרכים פשוטות עוררנו את מיינקראפט לחיים והעברנו בוקר אתגרי ומשעשע , והכי חשוב – עוד יום נמחק מלוח החופש בהצלחה מסחררת 🙂 .
תגובות